Videoer

    Mer informasjon

    Saba har forankret sin karriere i autentisitet og musikalitet, som har gjort han til en av sin generasjons viktigste og mest unike uavhengige stemmer. Han har en viktig rolle innenfor musikkmiljøet i Chicago, og har produsert og samarbeidet med artister som Chance The Rapper, Noname, Mick Jenkins og mange flere.

     

    Allerede som 8-åring begynte Saba å lage musikk, og bygde etter hvert et studio i kjelleren til bestemoren på vestsiden av Chicago. Det var her han sammen med sine venner fra nabolaget dannet Pivot Gang, og sammen tok de toget til andre siden av byen for å jobbe med kreative ungdomsorganisasjoner og opptre på open mic-kvelder.

     

    Saba kommer fra en meget musikalsk familie. I ung alder ble han inspirert av sin far, R&B-artisten Chandlar, som tok han med til studio for å spille inn soul, R&B og jazz. Gjennom denne erfaringen utviklet han en unik bredde, fremføringsevner og ferdigheter innenfor låtskriving. Han er også selvlært på en rekke instrumenter, et medfødt talent og en musikalitet som har ført til hyllest fra Pitchfork (8.7 Best New Music), NPR (#1 Hip-Hop Album of the Year for CARE FOR ME), Rolling Stone, Billboard, The Fader, FACT, Complex og mange flere.

     

    I 2019 ville selveste J. Cole ha med seg Saba på «Revenge of the Dreamers III», hvor han gjester avslutningssporet «Sacrifices», som nylig oppnådde RIAA-sertifisert gullstatus. Sammen med sine hyppige samarbeidspartnere Noname og Smino har han også startet Midwest-musikkkollektivet Ghetto Sage, og tidligere i år fremførte han «Top Again» sammen med Audrey Nuna på Late Night with Seth Meyers.