Tom McRae

ty 26 sep 2017
Bergen

Tom McRae

Ole Bull Scene, Bergen Detaljer

Info om arrangementet

Britiske Tom McRae er etter 15 års konsertvirksomhet og syv studioalbum hyllet som en av verdens beste låtskrivere og en av vår tids mest underholdende og eminente artister. Det er derfor en stor glede å annonsere at han for første gang på syv år vender gitaren og den såre, store stemmen tilbake mot Bergen!

 

Siden det selvtitulerte debutalbumet utkom i 2001 har McRae vært en artist med en stor og entusiastisk følgerskare, både i USA og Europa. For albumet høstet han en rekke høythengende utmerkelser, blant annet en BRIT Award i kategorien beste nykommer og en nominasjon til den gjeve Mercury-prisen. Paralleller ble tegnet til bl.a. legendariske gitarspillende låtskrivere som Bob Dylan og Nick Drake.

 

McRae peker på oppveksten som en viktig kilde til inspirasjon: moren spilte gitar og søstrene fylte barndomshjemmet med lyden av U2 og Kate Bush. Da han selv tok opp gitaren slet han ut strengene ved å spille låtene til sine store helter: Billy Bragg, Paul Simon, Neil Young og nevnte Kate Bush og U2. Denne historien bærer han med seg i musikken sin.

 

Siden debuten har gitt ut seks album og arbeidet med en rekke anerkjente artister, blant annet Blur, Tori Amos og Marianne Faithful. Gjennom årenes løp har han flyttet mellom London, USA og Frankrike – og avisen Evening Standard hevder i anmeldelsen av hans siste album at nettopp ”middle age and exile have only sharpened his songwriting”. Her påstås også at McRae med sine snart 50 år har ervervet veltalenheten til Nick Cave og Tom Waits.

 

McRaes siste album med The Standing Band, Did I Sleep And Miss The Border, utkom i 2015 og ble av Q Magazine hevdet å være ”his best album in years”. Konserten på Ole Bull Scene blir en første anledning til å høre disse låtene live i Bergen. Dere som opplevde McRae da han spilte i Bergen i 2007 og 2010, vet at han løfter taket med sine lidenskapelige konserter.   

Dører: TBD

I salg!

Generelt salg*

Kjøp billetter Finn dine billetter her. Se alle billetter under

Billetter i salg

Generelt salg

  • I salg!

    Generelt salg*

Kan du ikke finne det du leter etter?

Velg en annen dato

Artister på dette arrangementet

I salg!

Generelt salg*

Kjøp billetter Finn dine billetter her. Se alle billetter under

Registrer deg for eksklusive fordeler

  • Tilgang til forhåndssalg
  • Nyhetsbrev
  • Artistvarsler
Registrer