FAQ

[navigation/]

Kontakt oss

For å kontakte Live Nation, vennligst send oss en e-post til kundeservice@livenation.no eller en melding via vår Facebook side. Vi vil svare på spørsmålet ditt så snart som mulig.

 

Hvis spørsmålet gjelder et billettkjøp, vennligst ta kontakt med Ticketmaster HER

 

Du finner også informasjon i Facebook-eventet eller på hjemmesidene til spillestedene.

 

Presse finner informasjon gjennom MYNEWSDESK.

 

FAQs om billetter

Har du spørsmål om hvordan skaffe billetter til arrangementer? Har du noen gang lurt på hva gebyrene går til? Sjekk denne guiden om billettkjøp og finn ut alt du noen gang har lurt på om billettkjøp.

 

Forklaring på tilgjengelige billetter

Kan jeg forbedre mine sjanser til å skaffe en billett ved å kjøpe gjennom en bestemt distribusjonskanal?

Når billettene legges ut for salg kan de kjøpes online, på telefon eller personlig. Vi reserverer ikke en spesifikk mengde billetter til forskjellige distribusjonskanaler, så sjansen til å få billetter er like stor uansett hvordan du velger å skaffe dem.

Noen ganger gjennomføres "Forhåndssalg bare på Internett" eller andre kampanjer som bare er tilgjengelig i en distribusjonskanal. I en slik kampanje kan du bare kjøpe billetter gjennom den bestemte distribusjonskanalen.

 

Hvorfor selges billetter til populære arrangementer så fort ut?

Når vi begynner å selge billetter til et populært arrangement er det bokstavelig talt hundrevis og noen ganger tusenvis av kunder som prøver å kjøpe billetter på samme tid i alle distribusjonskanaler. På samme måte som andre begrensede varer selges det billetter så lenge det finnes ledige seter, og noen ganger forsvinner de raskt. Hvis 500 fans kjøper 4 billetter hver på samme tid, kan 2000 billetter bli solgt på noen sekunder! Av samme årsak kan en arena med 10 000 plasser bli utsolgt på noen minutter.

 

Hvorfor er "bedre" billetter noen ganger tilgjengelig...

...noen minutter etter at salget har startet?

Når kunder finner tilgjengelige billetter enten online eller gjennom en annen kanal blir disse billettene faktisk reservert mens kunden bestemmer seg. I denne perioden, som varer bare noen minutter, kan ingen andre se eller kjøpe disse billettene. Hvis kunden bestemmer seg for ikke å kjøpe billettene, blir billettene sluppet fri og er tilgjengelig for andre kjøpere. Så hvis en kunde ser på seter på tiende rad og bestemmer seg for ikke å kjøpe vil disse setene bli tilgjengelige for en annen kunde.

 

...noen dager etter at salget har startet?

Det kan slippes flere billetter til et arrangement når arrangementsdatoen nærmer seg. Dette skjer av flere grunner, f.eks. når scenen eller arrangementsområdet er satt opp har arrangøren en bedre idé om hvilke seter som er blokkert og ikke.

I tillegg hender det noen ganger at kunder forsøker å kjøpe billetter, men at kredittkortet blir avvist. Hvis vi ikke er i stand til å komme i kontakt med kunden for å få et gyldig kortnummer eller fakturaadresse, kan det være vi må avbryte bestillingen og legge billettene ut for salg. Billetter kan også legges ut på nytt dersom en kunde bryter regler for maksimalt antall kjøpte billetter eller andre betingelser for bruk.

 

Kan jeg bytte inn billettene mine hvis det kommer bedre seter senere, eller hvis et nytt show settes opp?

Nei. Som med alt billettsalg er det ikke noen tilbakebetaling, bytte eller avbestilling.

 

Hvorfor benytter Ticketmaster en tidsbegrensning ved kjøp online?

Når du handler billetter, "reserverer" du en vare. Ingen andre kan kjøpe denne varen uten at du frigir den. På grunn av stor etterspørsel har vi satt en tidsbegrensning på betalingsprosessen. Hver side i prosessen har en egen tidsbegrensning avhengig av hvilken type informasjon vi behøver fra deg. Hvis du overskrider den tiden som er satt for hver side, vil billettene du "reserverer" bli sluppet slik at andre kan kjøpe dem. Du har omtrent 5 minutter totalt å gjøre ferdig prosessen. Dette gir så mange som mulig sjansen til å kjøpe billetter.

 

Hvorfor er det noen ganger begrensninger på hvor mange billetter jeg kan kjøpe?

Arrangøren eller artisten(e) vil sette en grense per kunde, kredittkort, adresse, telefonnummer, e-post eller en kombinasjon av disse for å sikre at flest mulig fans får kjøpt billett. Begrensningen avhenger av type arrangement og den forventede etterspørselen etter billetter. Sjekk informasjonsområdet for arrangementet på kjøpssiden for mer informasjon om begrensninger for ditt arrangement. Vennligst overhold grensene for antall billetter som kan kjøpes. Hvis vi oppdager at en grense er overskredet kan vi kansellere bestillingen, eller deler av en bestilling, uten forvarsel, og vi kan også kansellere en billett som allerede er levert og gjøre den ubrukelig uten forvarsel.

 

Forhindre at dine billetter frigis for salg

Vennligst bruk bare ett browservindu av gangen (på den samme datamaskinen) for å bestille billetter. Hvis du åpner et nytt browservindu og bestiller andre billetter vil billettene som er "reservert" i det første browservinduet frigis for salg til andre kunder. Dette hjelper oss til å forhindre bruk av automatiserte programmer for å blokkere andre kunder fra å få kjøpt billetter.

Finn informasjon om arrangementer og arrangementssteder 24 timer hver dag.

Generelt om billetter

Gå inn på www.ticketmaster.no og trykk “Hjelp” øverst oppe i høyre hjørne eller bruk linken her. Dersom det gjelder rullestolplasser kan du bruke dette kontaktskjemaet.

 

Backstage-pass

Backstage-pass er ikke tilgjengelig for publikum på noen Live Nation konserter.

Presse og Foto

Fotograf-pass deles ut av artistens plateselskap, Pressepass deles ut av arrangør.

Tider

Vi annonserer normalt når konserten starter, uavhengig om det er oppvarmingsband eller ikke. Ta kontaktmed spillestedet om du må ha nøyaktige tider, men dette kan det ikke opplyses om før nærmere konsertdato. Tidspunktene er ca. tider, og endringer kan forekomme.

Aldersgrenser

Aldersgrenser kan variere fra konsert til konsert. Når det er mulig gir vi deg denne informasjonen ved salgstidspunktet (online, kundetelefon eller utsalgssted). Vanligvis kan eventuelle restriksjoner finnes under informasjon om konsertstedet på nettsiden. Legg merke til følgende:

* De fleste konsertsteder tillater ikke å ta med veldig små barn/spebarn.

* Dersom konserten ikke er rettet mot et ungdommelig pubikum kan konsertstedet ha sjenkebevilgning, noe som betyr en aldersgrense på 18 år eller mer.

* Noen show kan inneholde voksent materiale eller dårlig språk, som ikke er passende for et yngre publikum.

Gratis konto på liveNation.no.

Ja, det er gratis å bli medlem på livenation.no.

Bare klikk på knappen på forsiden som heter "Bli medlem", eller gå inn på denne siden: http://www.livenation.no/members/signup og fyll ut noen grunnleggende opplysninger.

Ikke glem å klikke på boksen for nyhetsbrev fra LiveNation.no, det er via dette vi gir deg melding om forhåndssalg, nye show og spesialtilbud.

Kamera

Bruk av kameraer og video/lyd-utstyr er strengt forbudt.  Live video/lyd-opptak som gjøres uten tillatelse fra artisten/arrangøren er forbudt.

Dette er litt forskjellige regler fra konsert til konsert, så vi vil alltid råde deg til å kontakte arrangøren før ankomst, slik at du ikke blir skuffet.